• Birslekvárunk saját termésű birsalmából készül.
• A birs saját gyümölcsfáink termése, ami gyakorlatilag két lemosó permetezés, és egy a virágzásban permetezés után érik meg október közepére.
• A lekvárfőzéshez minimális mennyiségű cukrot használok, valamint minimális mennyiségű tartósítószert is.
• Tanulmányaim során tanultakat alkalmazva elfogadom tanáraimtól azt a tanácsot, hogy bizonyos mennyiségű tartósítószert használni kell. Egy élelmiszeripari mérnök szerint a tartósítószerek azért fontosak, hogy meggátolják a láthatatlan gombák és baktériumok szaporodását egy bizonyos termékben.
• Összetevők: gyümölcsvelő, cukor 4%, sűrítő anyag (Karragén), tartósítószer (Kálium-szorbát, Nátrium-benzoát).
• Lekvárjaink felbontás után hűtőben tárolandók.
• Termelte/ csomagolta: Hiezl Zoltán, családi gazdálkodó.