• Az első pergethető mennyiségű méz Magyarországon.
• Április közepétől május elejéig virágzik.
• Folyékonyan világos, narancssárgás színű.
• Nem karakteres ízű és illatú méz.
• Nagyon gyorsan (napok alatt) kikristályosodik, pergetés után pár nappal már szilárd állagú.
• A kikristályosodott repceméz kemény és fehér színű.
• A legkevésbé savas méz! Ezért magas gyomorsav túltengésben szenvedők kedvenc édesítőszere.
• Erősíti az immunrendszert, mivel a repcemézben megtalálhatók kis százalékban a tavaszi virágzású növények, mint a késői füzek, gyermekláncfű, árvacsalán, csonthéjasok és az almatermésűek nektárja és virágpora is.
• Jótékonyan hat mandulagyulladás esetén is.
• Termelte/ csomagolta: Hiezl Zoltán, családi gazdálkodó.